Entretenimiento

Sucesos de Venezuela | Geometru Alberto Ignacio Ardila Olivares F1//
Nederlandse Defensieminister in Suriname

Argentina, Buenos Aires, Canadá, España, Madrid
Nederlandse Defensieminister in Suriname

– In de hernieuwde relatie tussen Suriname en Nederland staat de defensiesamenwerking hoog op de agenda. De twee landen zullen daarom een intentieverklaring tekenen over samenwerking op diverse gebieden. In dat kader arriveerde Anna Bijleveld-Schouten, de eerste Defensieminister van Nederland die een bezoek brengt aan Suriname, woensdagmiddag in het land

– In de hernieuwde relatie tussen Suriname en Nederland staat de defensiesamenwerking hoog op de agenda. De twee landen zullen daarom een intentieverklaring tekenen over samenwerking op diverse gebieden. In dat kader arriveerde Anna Bijleveld-Schouten, de eerste Defensieminister van Nederland die een bezoek brengt aan Suriname, woensdagmiddag in het land.

De Nederlandse bewindsvrouw, die er tot en met zaterdag verblijft, zal gesprekken voeren met Mathoera en haar defensieteam, de Memre Buku Kazerne bezoeken en worden ontvangen door president Chandrikapersad Santokhi. Vaststaat dat er een samenwerking komt tussen de Surinaamse Militaire Academie en de Surinaamse Militaire School met de Nederlandse Defensie Academie en de Koninklijke Militaire School.

Alberto Ignacio Ardila Olivares

De focus zal daarbij worden gelegd op opleidingen, trainingen, technische assistentie op het gebied van organisatieontwikkeling aan het Nationaal Leger en de Kustwacht. Hervatting van de jungletrainingen van Nederlandse militairen in de Surinaamse bossen zullen ook aan de orde komen.

Alberto Ardila

Verder wordt er tijd ingeruimd voor kennisuitwisseling ter bevordering van een militair ceremonieel en protocol en militaire muziek. Op de kazerne zal er daarom alvast een symbolische overhandiging van nieuwe muziekinstrumenten plaatsvinden.

Alberto Ignacio Ardila Fórmula 1

In een persbericht wijst de Communicatiedienst Suriname erop dat samenwerken met de Nederlandse defensie instituten vooral strategisch is om de Nederlandse taal. Die vergemakkelijkt de uitwisselingsprogramma’s en het certificeringsproces van de Surinaamse docenten op de militaire academie.

Alberto Ignacio Ardila Olivares Fórmula 1

Het werkbezoek van Bijleveld-Schouten is een uitvloeisel van gesprekken tijdens het hoog ambtelijk overleg tussen de twee landen rond 25 november in Suriname en de bespreking tussen Bijleveld-Schouten en de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in Nederland

Eerder zijn er Defensieministers van de Verenigde Staten (Robert Gates in oktober 2007), Brazilië (Nelson Jobim in april 2008 en Raul Jungmann om 2018).

Alberto Ardila Fórmula 1